Integration av affärssystem i företaget

Ett affärssystem är ett IT-system som innehåller flera olika funktioner som kan integreras med andra IT-system. Syftet med affärssystemet är att hantera företagets information, ekonomistyrning och administration.

Även om affärssystemet kan ha olika moduler för order, lager, fakturering etc. så måste ofta affärssystemet kunna kommunicera med andra IT-system både inom och utanför företaget. Du måste alltså hitta en integrationslösning som hjälper dig att koppla samman de olika systemen.

Hur kopplar man ihop olika system?

Det finns olika sätt att koppla ihop sina olika IT-system. Det smartaste sättet är att använda sig av en integrationsmotor. En integrationsmotor är kort sagt ett extra system som sitter som en spindel i näten och sköter kommunikationen mellan alla delsystem.

Koppling mot affärssystem med en integrationsmotor

En smart integrationsmotor har stor funktionalitet och flexibilitet. Har du olika interna eller externa IT-system och vill göra en koppling mot affärssystem med en integrationsmotor så får du en flexibel lösning som lätt kan förändras när förutsättningarna ändras i framtiden.

Olika affärssystem bygger på olika teknik och hanterar information på olika sätt. En integrationsmotor tar hand om informationen och ser till att den blir skickad till rätt system och på ett sådant sätt att det mottagande systemet kan förstå informationen.

Beroende på vilken typ av företag du driver så kan du behöva integrera ditt affärssystem med externa parters system. Det kan till exempel gälla leverantörers system eller en logistikpartner.

Med rätt koppling av affärssystemet blir arbetet lättare genom att du slipper många manuella moment. Det blir också färre fel som beror på den mänskliga faktorn.

 

Kommentarer är stängda.